Posts Tagged abird


Gevelconcept Kantoor Abird

Volume Bestaand
De loacatie op de welplaatkade heeft veel kwaliteit, de sfeer van de rotterdamse haven, de bedrijvigheid en uitzicht over het water. Het pand zelf kenmerkt zich door een aaneenschakeling van volumes van verschillende hoogte en afmetingen. Daarbij is de materialisatie per volume verschillend. Door de afwisselende volumes en het verschillende materiaal- en kleurgebruik is er momenteel weinig samenhang.
Bij het kantoorvolume is folie toegepast als zonwering, wat het gebouw eerder afstandelijk maakt in plaats van uitnodigend.

Extra Kantoorlaag en Dakterras
Extra kantoor oppervlak kan op het kantoor volume gerealiseerd worden door over een stramien de huidige structuur door te trekken. Hierdoor past het nieuwe volume in de vormentaal van het bestaande kantoorgedeelte.
Door direct naast het nieuwe volume een dakterras te maken, kan het uitzicht over de haven uitgebuit worden. Het stijgpunt kan in het nieuwe volume verwerkt worden.

Samenhang Volumes
Een schil omvat de verschillende volumes, zodat het gebouw weer een eenduidige uitstraling krijgt. De schil wordt voor het kantoor en het deel van de loods [waar zich de kantine bevindt] geplaatst. Het niveau verschil tussen de loods en het kantoor volume wordt overbrugd door de schil in een rechte lijn door te trekken, hierdoor kan de schil tevens functioneren als balustrade voor het toekomstige dakterras.
Bij de achterliggende gevel wordt de negge ter plaatse van de borstwering gelijk getrokken met de kolommen en het in zijn geheel antrasiet grijs geschilderd of bekleed met colorbel, waardoor een rustiger beeld ontstaat en gevelschil beter tot zijn recht komt.
De entree wordt opnieuw bekleed met colorbel, zodat door reflectie een alzijdig blok ontstaat. De schil wordt hier gedeeltelijk weer langs gezet.

Lamellen structuur
Door een horizontale lamellen structuur toe te passen blijft de achterliggende gevel deels zichtbaar en krijgt de gevel meer diepte. Ter hoogte van de ramen is de lamellenstructuur meer opengewerkt. Zon wordt hierdoor buiten gehouden en het panoramisch uitzicht wordt benadrukt.
De lamellen worden in staal [corten] profielen uitgevoerd, zodat een contrast ontstaat met de achterliggende gevel. Staal [corten] past goed bij de uitstraling van ABIRD en de rotterdamse haven zelf.
Door rechte en T-profielen toe te passen van verschillende lengtes ontstaat een dynamisch gevelbeeld.
‘s Avonds wordt door in de T-profielen verwerkte lampen de gevel opgelicht waardoor het gebouw 24h herkenbaar wordt.

Scroll to Top