Posts Tagged herontwikkeling


Bezuidehoutseweg Den Haag

In opdracht van SENS real estate heeft BINT een duurzaam herontwikkelings concept gemaakt voor twee kantoorpanden. Het bestaande volume wordt ingrijpend gerenoveerd en ca. 40% aan programma toegevoegd. De bestaande gevel wordt zoveel mogelijk behouden. Door de gevel in te pakken krijgt het gebouw een hedendaagse uitstraling en betere isolatiewaarden. De horizontale belijning sluit de gevel aan op de omgevingsbebouwing. De nieuwe klimaatgevel wordt terugliggend uitgevoerd waardoor het gebouw zich presenteert als twee in elkaar geschoven volumes.

Bestaande situatie
Uitgangspunt van SENS real estate is duurzame herontwikkeling. Het bestaande volume ingrijpend renoveren [gevel, installaties, e.d.] en daarnaast programma toevoegen.

Programma toevoegen
Het streven is om minimaal ca. 40% aan het bestaande vloeroppervlak toe te voegen. Door aan de zuidzijde nieuwe vloeren te realiseren wordt het kavel volledig benut, daarnaast worden er twee verdiepingen toegevoegd. Er kan een open kantoorvloer, cellenkantoor of een combinatie hiervan worden gerealiseerd.

Voorzetgevel
De bestaande gevel wordt zoveel mogelijk behouden. Door de gevel ‘in te pakken’ krijgt het gebouw een hedendaagse uitstraling, daarnaast krijgt de gevel een betere isolatiewaarde. Door de horizontale lijnen te benadrukken sluit de gevel aan op zijn omgeving.

Klimaatgevel
Doordat de nieuwe gevel terugliggend wordt uitgevoerd en anders wordt gematerialiseerd zal het gebouw zich presenteren als twee in elkaar geschoven volumes. De achterliggende gevel sluit aan bij de belijning van het uitstekende deel. De glazen gevel voorzien van een print reflecteert het omliggende groen en gebouwen. De dichtheid van de glasprint wordt aangepast aan de oriëntatie van de gevels.

Transparante plint
Door de plint transparant uit te voeren ontstaat ter plaatse van de uitkragende voorzetgevel een ‘zwevend’ volume. De relatie met het groen van de Koekamp wordt hiermee versterkt, zowel van binnenuit als vanaf de straatzijde. De huidige uitgebouwde entrees worden inpandig opgelost zodat het gebouw een heldere structuur krijgt.

Buitenruimten
De vervallen buitenruimte aan de Zuidzijde van het gebouw wordt teruggeplaatst op de bovenste verdieping. Vanaf deze besloten buitenruimte heeft men een mooi uitzicht over de Koekamp en het Malieveld. De buitenruimte kan gecombineerd worden aan een bedrijfsrestaurant op de bovenste
verdieping.

Scroll to Top

Recreatiepark Duinlust

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heeft grote aantrekkingskracht voor de omgeving. Mensen willen in toenemende mate rust en recreëren en verblijven in en genieten van de natuur. Bedrijven in de recreatiebranche zijn in grote mate afhankelijk van de instandhouding van de natuur om hun klanten te kunnen blijven ontvangen.

Het concept om de bos- en duinstructuur toe te passen op Camping Duinlust biedt vele mogelijkheden om een natuurrecreatiepark in het topsegment van de markt te realiseren.

De natuurlijke structuur is zeer geschikt voor een individuele, intieme en kleinschalige beleving. De vloeiende lijnen van de wegen zorgen ervoor dat het gebied niet in een oogopslag te overzien is. Hierdoor wordt het ontdekken van de natuur benadrukt. Door het toepassen van verdichting en meer open plekken kunnen standplaatsen, functies en faciliteiten een eigen plaats en sfeer krijgen.

De grenzen van wegen, paden en tuinen kunnen voor het zicht vervagen door gebruik te maken van natuurlijke afscheidingen zoals houtsingels, houtwallen en struiken. Hierdoor zullen de standplaatsen groter lijken doordat ze naadloos in elkaar overgaan en het beeld ontstaan dat er te midden van de natuur geleefd wordt.

De bos- en duinstructuur kan tevens moeiteloos worden ingepast in het huidige landschappelijk natuurgebied. Dit zal een positieve uitwerking hebben op de planten en dieren in het gebied en brengt het thema natuureducatie tot in de eigen achtertuin. Hierdoor is een hoogwaardige herstructurering gewaarborgd.

Scroll to Top

Renovatie Eisenhowerlaan, Den Haag

De renovatie betreft drie kantoorpanden aan de Eisenhowerlaan 142, 146 & 150 te Den Haag. De kantoorpanden zijn nagenoeg identiek op een enkele doorloopverbinding na. De gebouwen dateren uit 1987 en zijn in de tijd goed bedacht maar uiteindelijk met een te klein budget gerealiseerd. Goedkope materialen en slechte detaillering maken het gebouw vormloos en doen geen recht aan het oorspronkelijk ontwerp. Door middel van een aantal gerichte ingrepen moeten de panden architectonisch, bouwtechnisch en programmatisch weer aan de huidige eisen voldoen.

Exterieur
De ingrepen aan de buitenkant van het gebouw bestaan uit het vervangen van het huidige parkeersysteem in het souterrain door een parkeergarage met een heldere routing die het hele souterrain oppervlak beslaat. De garage wordt uit het zicht gehouden door vlonders die extra buitenruimte creëren voor de gebruikers van de panden.
Aan de straatzijde moet de entree naar de gebouwen uitnodigend gemaakt worden, door een hoog kader aan te brengen rond de entree wordt deze extra geaccentueerd. Dit geeft het gebouw meer verticaliteit en benadrukt tevens de dieptewerking in de gevel. Door de heggen voor de gebouwen weg te halen komt het gebouw weer aan de straat te staan.
Om meer rust en eenheid te creëren in het gevelbeeld wordt de bestaande gevel ingepakt met een gevelsiolatiesysteem en afgewerkt met wit stucwerk. Door het toepassen van dit gevelisolatiesysteem, wordt het binnenklimaat verbeterd en kan tevens de geringe werking van de achterliggende prefabgevel worden ondervangen. De kozijnen komen hierdoor dieper in de gevel te liggen.
Het trespa materiaal ter plaatse van het dak wordt vervangen door zink. De combinatie van het zink en het lijnenspel van de felsnaden geeft het gebouw een karakteristiek uiterlijk.

Interieur
De architectonische ingrepen van het interieur zullen gericht zijn op de entreehal en de kernen. De kantoren worden standaard casco afgewerkt en kunnen door de huurders naar wens worden ingedeeld.
Programmatisch krijgt de entreehal een duidelijke onderverdeling in functies. Onderdelen als balie en wachtruimte worden meeontworpen als vaste meubels om de ruimte een eenduidige uitstraling te geven. Tevens wordt de routing gelijkgetrokken met de rest van het gebouw, wat betekend dat alle kantoorruimtes worden ontsloten via de kern.
De kern wordt benaderd als een doorgaand volume over de verschillende verdiepingen, dit wordt benadrukt door een contrasterende kleur, afgeronde hoeken, deuren weggewerkt in wanden en een lichtkoof. Vanuit het souterrain niveau wordt het gebouw ontsloten via de kern, de restruimte wordt opnieuw ingedeeld met ruimte voor opslag en afvalcontainers. Op de verdiepingen worden trappenhuis en lift vanuit de kern ontsloten; toiletten, pantry en noodtrappenhuis zijn bereikbaar via de kantoren.

Scroll to Top