Posts Tagged den haag


Renovatie HDM Den Haag

Het ontwerp van BINT is door Hockeyclub HDM als beste beoordeeld. Fasering is een belangrijk thema. Fase 1 betreft de renovatie van de sporthal en het toevoegen van nevenruimten. Door functies rond de hal te positioneren wordt een rondom uitstraling verkregen. De constructie wordt aangepast met een doorgaande lichtstrook en duidelijke relatie met de kantine. In fase 2 worden de kantine en kleedkamers geheel vernieuwd. Hiervoor wordt het paviljoen opgetild t.b.v. de relatie met de hal en velden en een duinstructuur geïntegreerd met met paviljoen, terras en tribune/ trap.

Scroll to Top

Bezuidehoutseweg Den Haag

In opdracht van SENS real estate heeft BINT een duurzaam herontwikkelings concept gemaakt voor twee kantoorpanden. Het bestaande volume wordt ingrijpend gerenoveerd en ca. 40% aan programma toegevoegd. De bestaande gevel wordt zoveel mogelijk behouden. Door de gevel in te pakken krijgt het gebouw een hedendaagse uitstraling en betere isolatiewaarden. De horizontale belijning sluit de gevel aan op de omgevingsbebouwing. De nieuwe klimaatgevel wordt terugliggend uitgevoerd waardoor het gebouw zich presenteert als twee in elkaar geschoven volumes.

Bestaande situatie
Uitgangspunt van SENS real estate is duurzame herontwikkeling. Het bestaande volume ingrijpend renoveren [gevel, installaties, e.d.] en daarnaast programma toevoegen.

Programma toevoegen
Het streven is om minimaal ca. 40% aan het bestaande vloeroppervlak toe te voegen. Door aan de zuidzijde nieuwe vloeren te realiseren wordt het kavel volledig benut, daarnaast worden er twee verdiepingen toegevoegd. Er kan een open kantoorvloer, cellenkantoor of een combinatie hiervan worden gerealiseerd.

Voorzetgevel
De bestaande gevel wordt zoveel mogelijk behouden. Door de gevel ‘in te pakken’ krijgt het gebouw een hedendaagse uitstraling, daarnaast krijgt de gevel een betere isolatiewaarde. Door de horizontale lijnen te benadrukken sluit de gevel aan op zijn omgeving.

Klimaatgevel
Doordat de nieuwe gevel terugliggend wordt uitgevoerd en anders wordt gematerialiseerd zal het gebouw zich presenteren als twee in elkaar geschoven volumes. De achterliggende gevel sluit aan bij de belijning van het uitstekende deel. De glazen gevel voorzien van een print reflecteert het omliggende groen en gebouwen. De dichtheid van de glasprint wordt aangepast aan de oriëntatie van de gevels.

Transparante plint
Door de plint transparant uit te voeren ontstaat ter plaatse van de uitkragende voorzetgevel een ‘zwevend’ volume. De relatie met het groen van de Koekamp wordt hiermee versterkt, zowel van binnenuit als vanaf de straatzijde. De huidige uitgebouwde entrees worden inpandig opgelost zodat het gebouw een heldere structuur krijgt.

Buitenruimten
De vervallen buitenruimte aan de Zuidzijde van het gebouw wordt teruggeplaatst op de bovenste verdieping. Vanaf deze besloten buitenruimte heeft men een mooi uitzicht over de Koekamp en het Malieveld. De buitenruimte kan gecombineerd worden aan een bedrijfsrestaurant op de bovenste
verdieping.

Scroll to Top

Renovatie Eisenhowerlaan, Den Haag

De renovatie betreft drie kantoorpanden aan de Eisenhowerlaan 142, 146 & 150 te Den Haag. De kantoorpanden zijn nagenoeg identiek op een enkele doorloopverbinding na. De gebouwen dateren uit 1987 en zijn in de tijd goed bedacht maar uiteindelijk met een te klein budget gerealiseerd. Goedkope materialen en slechte detaillering maken het gebouw vormloos en doen geen recht aan het oorspronkelijk ontwerp. Door middel van een aantal gerichte ingrepen moeten de panden architectonisch, bouwtechnisch en programmatisch weer aan de huidige eisen voldoen.

Exterieur
De ingrepen aan de buitenkant van het gebouw bestaan uit het vervangen van het huidige parkeersysteem in het souterrain door een parkeergarage met een heldere routing die het hele souterrain oppervlak beslaat. De garage wordt uit het zicht gehouden door vlonders die extra buitenruimte creëren voor de gebruikers van de panden.
Aan de straatzijde moet de entree naar de gebouwen uitnodigend gemaakt worden, door een hoog kader aan te brengen rond de entree wordt deze extra geaccentueerd. Dit geeft het gebouw meer verticaliteit en benadrukt tevens de dieptewerking in de gevel. Door de heggen voor de gebouwen weg te halen komt het gebouw weer aan de straat te staan.
Om meer rust en eenheid te creëren in het gevelbeeld wordt de bestaande gevel ingepakt met een gevelsiolatiesysteem en afgewerkt met wit stucwerk. Door het toepassen van dit gevelisolatiesysteem, wordt het binnenklimaat verbeterd en kan tevens de geringe werking van de achterliggende prefabgevel worden ondervangen. De kozijnen komen hierdoor dieper in de gevel te liggen.
Het trespa materiaal ter plaatse van het dak wordt vervangen door zink. De combinatie van het zink en het lijnenspel van de felsnaden geeft het gebouw een karakteristiek uiterlijk.

Interieur
De architectonische ingrepen van het interieur zullen gericht zijn op de entreehal en de kernen. De kantoren worden standaard casco afgewerkt en kunnen door de huurders naar wens worden ingedeeld.
Programmatisch krijgt de entreehal een duidelijke onderverdeling in functies. Onderdelen als balie en wachtruimte worden meeontworpen als vaste meubels om de ruimte een eenduidige uitstraling te geven. Tevens wordt de routing gelijkgetrokken met de rest van het gebouw, wat betekend dat alle kantoorruimtes worden ontsloten via de kern.
De kern wordt benaderd als een doorgaand volume over de verschillende verdiepingen, dit wordt benadrukt door een contrasterende kleur, afgeronde hoeken, deuren weggewerkt in wanden en een lichtkoof. Vanuit het souterrain niveau wordt het gebouw ontsloten via de kern, de restruimte wordt opnieuw ingedeeld met ruimte voor opslag en afvalcontainers. Op de verdiepingen worden trappenhuis en lift vanuit de kern ontsloten; toiletten, pantry en noodtrappenhuis zijn bereikbaar via de kantoren.

Scroll to Top

Binckhorst Den Haag

Doen evenementen, bekend van de haagse koninginnenach en de hasjiba, kwam met een uitdagende visie over het Binckhorstgebied. Door de ontwikkeling van dit gebied als een evenement te beschouwen en de juiste kwaliteitsinjecties te geven aan de Binckhorst [waaronder stromend water en plaatsen waar cultuur en sport zich kan ontwikkelen] kan er eerst een transformatie van het imago plaatsvinden, waardoor de Binckhorst aantrekkelijker wordt voor hoogwaardige ontwikkellingen.

Scroll to Top